Brede Bøe

Brede Bøe

Mange mener at Brede Bøe er Norges morsomste mann.
Brede Bøe slo igjennom som 18 åring i Mosserevyen "Svartere enn natten" i 1987. Mange hevder at han har et eget gen for revy, sang og show. På kort tid ble han hele Østfolds kjeledegge, og vekslet mellom Moss og Fredrikstad i revyer, buskis, show og t.o.m. operette; han spilte Leopold i "Sommer i Tyrol". I 1994 åpnet hovedstadens teatre dørene for ham; ABC-teateret, Chat Noir, Dizzie-teateret, Oslo Nye og Edderkoppen.
TV-suksess
Og om 90-tallet hadde gitt Brede scenesuksess, så var det TV som løftet ham videre etter tusenårsskiftet. Med "Hilde & Brede show" i 2002 hadde TV2 faktisk et program som stjal seere fra "Først og sist" på NRK. Bredes parodier av Yngve Haagensen, Tor Erling Staff, Herbjørn Sørebø, Kjell Magne Bondevik, Thorvald Stoltenberg eller Nils Arne Eggen har gledet publikum i snart to tiår med sin uovertrufne presisjon og musikalitet.
Ren vare
Det er noe befriende "gammeldags" med Brede. Ikke "outer" han seg selv eller kjendiser fra scenen, ikke baserer han showene på stand-upformen, ikke sparker han nedover, ikke "ræpper" han, og ikke gjemmer han seg bort bak staffasje. Han er ren vare i kraft av sitt talent, sine politiske tekster, sine spark til de med makt og innflytelse, og i at han fremdeles syns at H C Andersen og Jaques Brel har noe å tilby på en scene.
Sangtalent
Mens mange nok først og fremst tenker på Brede som moromann og revyartist, så har flere også fått oppleve hans store sangtalent. Brede er Norges svar på mr. Bojangles med sitt brede repertoar innen crooner-genren. I tillegg gir han også sine tilhørere gåsehud med sin eminente fremføring av Jaques Brels "Carousel".
Tilbake
 
   
 
Finner du ikke det du leter etter?
Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!
Rainbow Booking - Artister & underholdning Rainbow Events - Alt innen events Catwalk - Software Solutions Rainbow Live - Alt innen lyd, lys & scene