Jørn Hoel

Jørn Hoel

Jørn lærte å synge og spille gitar sammen med kameraten Steinar Albrigtsen, og duoen "Jørn og Steinar" hadde et stort publikum i hjembyen. Jørn debuterte med soloplaten «Ubarbert» i 1982.
Det er over 20 år siden gjennombruddsalbumet «Varme ut av is», ble utgitt. Dette albumet solgte svimlende 160 000 eksemplarer. Siste album ut i en serie på 13 var «På grunn av dæ» (2007) og suksessen var igjen et faktum med svært mye radiospilling og turneer over det ganske land. I 2008 gjennomførte han en dessuten en lang Norgesturne med Steinar Albrigsten.
Ubarberte Jørn Hoel fra Tromsø med den hese røsten og de romantiske sangene er en viktig del av norsk pophistorie. Han har begått 13 album og en lang rekke landeplager fra "Inkululeko" (Grand Prix 2.plass i 1986) til «Jeg har en drøm» og «Ei hand å holde i» fra fra 1987, og attpåtil ble han i sin tid kåret til «Norges mest sexy mann». «Lost in the tango» er også en av disse landeplagene som like gjerne kunne blitt en internasjonal hit. Spelemannspris har han også på peishyllen.
Tilbake
 
   
 
Finner du ikke det du leter etter?
Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!
Rainbow Booking - Artister & underholdning Rainbow Events - Alt innen events Catwalk - Software Solutions Rainbow Live - Alt innen lyd, lys & scene