lava

Lava

LAVA herjet konsertscener og hitlistene på '80-tallet. Etter mange år der bandet ble lagt på is er det vulkanske aktivitet igjen. Nå er det "Basic Groove Tour" som gjelder.
For LAVA-musikerne gikk det meste av 90-tallet med til å backe andre store norske artister som Randy Crawford, a-ha Sidsel Kyrkjebø i tillegg til artister som Lene Marlin og Trine Rein. I 2003 kom comback-albumet "Polarity" som la seg på Top 10 på Hit 40-listen. "Alibi" (2005) og "Symphonic Journey" (2009) viser også at reunionen ikke var noe blaff. Denne gangen lar de symfoniorkesteret være igjen hjemme og satser på et råere og mer åpent lydbilde.
LAVA startet i Årdal i 1977, og var et lokalt instrumentalt jazz-rock band ledet av bæringen Svein Dag Hauge. Bandet flyttet til Oslo fikk nye medlemmer (Múller, Graf, Kolstad, Langslet og Køhn), og nye LAVA ble raskt en suksess med massivt platesalg av andrealbumet "Cruisin´" (82) som ble #1 på Europatoppen og klatret på engelske club-lister. Egil Eldøen kom inn på "Prime Time" (83), og Marius Müller trakk seg ut til fordel for en solo-karriere. Randy Crawford fikk høre bandet på sin medbragte mp3-spiller (bare kødder, vi mener selvfølgelig Sony Walkman) og da hun fikk en forespørsel via Rune Lem (Gunnar Eide) om å gjøre en skandinavisk turné var hun rask til å svare JA. På dette tidspunktet var hun også #1 i diverse land, og hadde et rulleblad med to ferske #1-låter på Billboard-listen (Streetlife og One Day I´ll Fly Away). Med albumet "Fire" (84) mottokk LAVA endelig en Spellemann etter å ha vært nominert flere ganger.
10 begivenhetsrike år senere kunne LAVA oppsummere og notere seg en mer eller mindre sammenhengende suksesshistorie med Spellemannpris for årets pop-album (FIRE), to utsolgte konserter i Royal Albert Hall og en egen LAVA-konsert sendt på TV fra Montreoux Jazz Festival. Turnéer i fire verdensdeler inklusive Japan, Zimbabwe, Italia, England, Tyskland og Australia. Sistnevnte land turnerte bandet to ganger i tilsammen 12 uker med Crawford, og ble invitert inn i studio av INXS under innspillingen av KICK-albumet.
Besetningen som kommer består av kjernemedlemmene i bandet, som for øvrig har vært uforandret siden 1982 da Egil Eldøen kom med som fast vokalist. LAVAs siste album "Symphonic Journey" (Tylden & Co, 2009) er et konseptalbum der bandet sammen med KORK (Kringkastingsorkesteret) spiller egne låter i symfoniske arrangementer. På "Basic Groove Tour" er det tilbake til røttene. Bandet skalerer ned og lar hver musiker komme enda bedre fram i et råere og mindre polert lydbilde.
Tilbake
 
   
 
Finner du ikke det du leter etter?
Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!
Rainbow Booking - Artister & underholdning Rainbow Events - Alt innen events Catwalk - Software Solutions Rainbow Live - Alt innen lyd, lys & scene